Tűz- és robbanásvédelem
a cukor iparban
A cukorgyártáshoz a cukorrépát teljes mértékben feldolgozzák. A cukrot kivonják, a megmaradt forgácsot pedig pelletálják, és takarmányként visszakerül a gazdaságokba. A cukorpor rendkívül robbanásveszélyes, ezért jó elszívórendszereket és robbanásvédelmet igényel. A szárítási, pelletálási, hűtési és szállítási folyamatok nagy tűzveszélyt rejtenek magukban. A gépeket és az anyagszállítást ellenőrizni kell. A GreCon szikraérzékelő és tűzoltó rendszer jelentősen növeli a termelési létesítmények biztonságát és védelmét. A rendszer időben észleli a veszélyes gyújtóforrásokat, és automatikusan eloltja azokat a termelés megszakítása nélkül – és ezt már több mint 35 éve sikeresen teszi.
A MEGFELELŐ MEGOLDÁS
egy gyors, megbízható szikraoltó rendszer, amely
amely kifejezetten az Ön termeléséhez igazodik
szikrák és izzó részecskék észlelése
a veszélyeztetett területeken
védelem a termelés megszakítása nélkül
KOCKÁZATOK
A cukorrépa-apríték dobszárítókban történő szárítása során a hőmérséklet körülbelül 750 °C-ig terjed. Az anyagáramlás megszakadása a forgács túlmelegedéséhez vezet, ami tüzet okozhat a szárítóban, és a tűz terjedését az elszívócsatornákon és a szállítóberendezéseken keresztül. További tűzveszélyt jelent a pelletálás folyamata, ahol szikrák és izzó parázs is keletkezhet. Az ezt követő hűtési folyamat rendkívül nagy tűzveszélyt jelent: a hibás gépalkatrészek, idegen testek vagy a magas technológiai hőmérséklet túlmelegedést, szikrákat vagy izzó parazsat okozhatnak, amelyek tüzet és porrobbanást okozhatnak a mechanikus és pneumatikus szállítóberendezésekben, valamint az utánuk következő szűrőkben, silókban és tárolókban.
VESZÉLYZÓNÁK
A cukorgyártás során keletkező tűz vagy robbanás károsíthatja vagy akár el is pusztíthatja a létesítményeket. A GreCon szikraérzékelő és tűzoltó rendszere a következő veszélyeztetett területeket figyeli és védi:
szárító
pelletprés
hűtő
szűrő
szállítóberendezés