Tűz- és robbanásvédelem
az élelmiszeripar számára

Az élelmiszeripar nagy mennyiségben állít elő élelmiszeripari termékeket, például kávét, kakaót, lisztet, tejport és cukrot. Ezeknek a finom szemcsés vagy porított anyagoknak a gyártása és feldolgozása nagy tűzveszélyt rejt magában. A különböző üzemi területeken keletkező szikrák, izzó parázs vagy részecskék meggyújthatják a száraz és könnyen gyúlékony anyagot, és súlyos tüzet és robbanást okozhatnak. A GreCon szikraérzékelő és -oltó rendszer jelentősen növeli a termelési létesítmények biztonságát és védelmét. A rendszer időben észleli a veszélyes gyújtóforrásokat, és automatikusan eloltja azokat a termelés megszakítása nélkül – és ezt már több mint 35 éve sikeresen teszi.

A MEGFELELŐ MEGOLDÁS

egy gyors, megbízható szikraoltó rendszer, amely
amely kifejezetten az Ön termeléséhez igazodik

szikrák és izzó részecskék észlelése
a veszélyeztetett területeken

védelem a termelés megszakítása nélkül

KOCKÁZATOK

A többnyire éghető anyagok finom őrlése miatt a gyulladáshoz elegendő egyetlen szikra vagy túlhevült részecske. Hibás gépalkatrészek, idegen testek vagy magas technológiai hőmérsékletek túlmelegedést, szikrákat vagy izzó parazsat okozhatnak, amelyek tüzet és porrobbanást válthatnak ki a mechanikus és pneumatikus szállítóberendezésekben, valamint az utánuk következő szűrőkben, silókban és tárolókban.

VESZÉLYZÓNÁK

Az élelmiszer-előállításban keletkező tűz vagy robbanás károsíthatja vagy akár el is pusztíthatja a létesítményeket.
A GreCon szikraérzékelő és tűzoltó rendszere a következő veszélyeztetett területeket figyeli és védi:

szárító

kalapácsmalom

szita

keverőgép

dob

prés

elszívó rendszer

szűrő

siló

A VÉDELMI  KONCEPCIÓ DIAGRAMJA

védelmi koncepció élelmiszeripar

Kérjen ajánlatot!

12 + 9 =