Tűz- és robbanásvédelem
a kakaóiparban
A kakaóipar nagy mennyiségben dolgozza fel a kakaóbabot. A feldolgozási folyamat, különösen a tisztítás, a termikus előkezelés, a pörkölési folyamat és a kakaótorta szállítása nagy tűzveszélyt rejt magában. Az üzem területén keletkező szikrák, izzó parázs vagy részecskék meggyújthatják a száraz és könnyen gyúlékony anyagot, és súlyos tüzet és robbanást okozhatnak. A GreCon szikraérzékelő és tűzoltó rendszer jelentősen növeli a termelési létesítmények biztonságát és védelmét. A rendszer időben észleli a veszélyes gyújtóforrásokat, és automatikusan eloltja azokat a termelés megszakítása nélkül – és ezt már több mint 35 éve sikeresen teszi.
A MEGFELELŐ MEGOLDÁS
egy gyors, megbízható szikraoltó rendszer, amely
amely kifejezetten az Ön termeléséhez igazodik
szikrák és izzó részecskék észlelése
a veszélyeztetett területeken
védelem a termelés megszakítása nélkül
KOCKÁZATOK
A többnyire éghető anyagok finom őrlése miatt a gyulladáshoz elegendő egyetlen szikra vagy túlhevült részecske. Hibás gépalkatrészek, idegen testek vagy magas technológiai hőmérsékletek túlmelegedést, szikrákat vagy izzó parazsat okozhatnak, amelyek tüzet és porrobbanást okozhatnak a mechanikus és pneumatikus szállítóberendezésekben, valamint az utánuk következő szűrőkben és silókban.
VESZÉLYZÓNÁK
A kakaótermelésben keletkező tűz vagy robbanás károsíthatja vagy akár el is pusztíthatja a létesítményeket.
A GreCon szikraérzékelő és tűzoltó rendszere a következő veszélyeztetett területeket figyeli és védi:
pörkölő
malom
szállítóberendezés
elszívó rendszer
szűrő
siló