Tűz- és robbanásvédelem
a kávéiparban

A kávéipar nagy mennyiségben dolgozza fel a nyers kávét. A feldolgozási folyamat, különösen az egyes összetevők, például a kávéhéj szétválasztása nagy tűzveszélyt rejt magában. Az üzem területén keletkező szikrák, izzó parázs vagy részecskék meggyújthatják a száraz és könnyen gyúlékony anyagot, és súlyos tüzet és robbanást okozhatnak. A GreCon szikraérzékelő és tűzoltó rendszer jelentősen növeli a termelési létesítmények biztonságát és védelmét. A rendszer időben észleli a veszélyes gyújtóforrásokat, és automatikusan eloltja azokat a termelés megszakítása nélkül – és ezt már több mint 35 éve sikeresen teszi.

A MEGFELELŐ MEGOLDÁS

egy gyors, megbízható szikraoltó rendszer, amely
amely kifejezetten az Ön termeléséhez igazodik

szikrák és izzó részecskék észlelése
a veszélyeztetett területeken

védelem a termelés megszakítása nélkül

KOCKÁZATOK

A többnyire éghető anyagok finom őrlése miatt a gyulladáshoz elegendő egyetlen szikra vagy túlhevült részecske. Hibás gépalkatrészek, idegen testek vagy magas technológiai hőmérsékletek túlmelegedést, szikrákat vagy izzó parazsat okozhatnak, amelyek tüzet és porrobbanást okozhatnak a mechanikus és pneumatikus szállítóberendezésekben, valamint az utánuk következő szűrőkben és silókban.

VESZÉLYZÓNÁK

A kávétermelésben keletkező tűz vagy robbanás károsíthatja vagy akár el is pusztíthatja a létesítményeket.
A GreCon szikraérzékelő és tűzoltó rendszere a következő veszélyeztetett területeket figyeli és védi:

pörkölő

siló

elszívó rendszer

szűrő

A VÉDELMI  KONCEPCIÓ DIAGRAMJA

védelmi koncepció kávéipar

Kérjen ajánlatot!

11 + 1 =